Hindsby Marthakrets

Hänt 2017

31.12.2017 kl. 17:37

25.1. Årsmöte hos Valborg Eklund. 16 marthor deltog.

  8.2  Kalendermöte på Byagården. 18 marthor deltog.Värdinnor     Rosveig Stellberg och Gunsi Svedberg

13.2 representerades Hindsby marthor av Hed-Mari Björkell, Viola Björkell, Lisbet Lindström och Gun Rytkölä på Sibbo marthaförenings årsmöte i Box

 8.3 Bildkonstkväll på Byagården.Heidi koordinerade.Carin Bengts inspirerade.Heddi och Viola var värdinnor. Ungdomarna från Hindsby grupphem hade haft som önskemål en konstkväll och de hade också inbjudits. 19 personer deltog och kvällen resulterade i många fina konstverk.

20.3 samlades 8 marthor på Byagården till ett "prat-möte". Hed-Mari visade också bilder och berättade om bildkonstkvällen. En hel massa hann vi diskutera tillsammans.Några stickningar hade också tagits med som vi beundrade.

26.3 besökte fem Hindsbymartor Sibbo kyrka och marthornas kyrkosöndag där. Efter gudstjänsten bjöds vi på kaffe och våfflor på församlingshemmet. Stefan Djupsjöbacka höll en intressant föreläsning om Franciskusrörelsen. Fyra hindsbymarthor deltog på församlingshemmet. Vi fick av kyrkoherde Helen Liljeström löfte om att marthornas kyrkosöndag kommer att firas på Marie bebådelsedagen också i fortsättningen. Sätt det i era verksamhetsplaner i framtiden. Det här som svar till den något bristfälliga informationen om årets kyrkosöndag./HMB

28 .3  deltog sju marthor från kretsen i Mellersts Nylands Marthadistrikts vårmöte. Mikael Grönroos berättade om sin pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Norra paipis marthor serverade kaffe.

11.april planerades en matlagningskväll tillsammans med ungdomarna från asylboendet Programmet måste tyvärr inhiberas men istället hölls ett möte med marthaärenden och diskussion om gamla och nya påsktraditioner.Gunilla Eklöf och Inger Koivurinta skötte värdinneskapet.12 marthor deltog.

 3.5 Bokkväll på Byagården kl 18. Bibliotekarie  Nora Blomfelt gav tips för sommaläsning åt 16 marthor. Christina Löfman var värdinna.

28.5-17 Vi försöker ordna konstkursen senare på hösten ifall det skulle passa deltagarna bättre.

29.5-17 Planterade marthorna blommor på Byagården.  

Marthacafeet besöktes av totalt 32 personer. Föreningens gästbok togs ibruk.

7.6 Träff med ledarna på Hindsby grupphem 

5-9.6 har 12 barn kockat på Byagården tillsammans med ledarna Lisbeth Lindholm och Isabella Halmevaara. På avslutningsdagen firades Finland 100 år med flaggor och liljekonvaljer. Tack till alla deltagare och till ledarna för en fin och lyckad kurs!

Torsdag 20.7 Servering på sommarkonserten i Sibbo  gamla kyrka Hed-Mari Björkell, Heidi Jäntti, Lisbeth Lindström och Rosveig Stellberg. hade lovat ställa upp.På konserten uppträder vokalensemblen TriAngel. I programmet bl.a. Melartins Sommarsymfoni (Andante).

 

Tisdag 25.7 kl. 12.00 Utfärd till Borgbacken med ungdomarna på grupphemmet i Hindsby. Susanna Björkell representerade kretsen

16.8 Vandring till Kalkbruket i Sottungsby . 18 personer deltog i vandringen 

Fredag 18.8 kl. 17.00-lörd 19.8 kl 12. Sommarutfärd till Lövhyddan. Anne, Ulla och Gunilla skötte om arrangemanen. 18 personer samlades för en gemensam samvaro. Tiden gick snabbt då vi diskuterade, åt, spelade boll, simmade, badade bastu och höll ett lotteri.

5.9-17 Planeringsmöte hos Lisbet Lindström.Heidi Jäntti berättade nyheter om att kommunen och NMT-centralen i Nyland har planer på att stänga grupphemmet för minderåriga flyktingar i byn. På mötet bestämde vi att skriva ett brev till kommunen och NMT-centralen för att uttrycka vår önskan om att låta ungdomarna stanna. Samma brev skickades alltså till immigrationschef Jaana Suokonautio på NMT-centralen i Nyland, till Micaela Röman som är ordförande för social- och hälsovårdsutskottet vid Sibbo kommun samt till social- och hälsovårdschef Leena Kokko 

30.9 Må bra dag på Byagården tillsammans med HAF. Vi fick bl.a höra om  vuxenutbildningen i Keuda,Mäntsälä; Saaren Kartano. Grundexamen inom Natur och miljö/luonto-ja ympäristöalan perustutkinto.28 personer deltog på sätt eller annat i dagen.

7.10-17 Talko till sopplunchen

8.10-17 Sopplunch

15.10 kl 10-14  Hindsby dag på Byagården.Hindsby marthakrets deltar med info om vår verksamhet. 4 nya medlemmar anslöt sig.

16.10-17 kl 18.30  Hindsby marthakrets 110-årsjubileum på Byagården i samband med Sibbo Marthaförenings höstträff. 58 personer deltog.Susanna Björkell mottog marthaförbundets stora förtjänsttecken i silver

25.10-17 Marthaförbundets höstmöte där marthor från Hindsby deltog

8.11-17  Temakväll på Byagården kring matkulturdagens tema Baljväxter.Jonna Poutanen berättade och bjöd på smakprov.

10.12-17 Gladde marthorna barnen på HAF:s julfest med påsar som julgubben  delade ut.

11.12-17 Marthornas julfest på Handelsmans cafe i Box.Gemensam skjuss ordnades och 12 marthor njöt av god mat och trevlig samvaro.

Hindsby Marthaförening
Kontaktuppgifter

Kontakt

Anne Lindholm
Ordförande
050 3247 301
Gunilla Lindström
Sekreterare
Ulla Niskanen
Kassör
   
  Webbansvariga
Hed-Mari Björkell HMB, Gunilla Lindström GL